her geçen gün bilinç artıyor…

Bu yola çıktığımız ilk günlerde ne işiniz var yahu kafayımı yediniz müslüman ülkede bu tip işler olurmu diye bizi eleştiren dostlarımız dan artık bir takım yanlış bildikleri doğrular! yüzünden ne kadar hatalar yaptıklarını itiraf etmelerinin yanın da bizim de ne kadar doğru yolda olduğumuzu tescillemiş oldu.

Ve bu günden sonra bu basit site ve diğer sitelerimizden aldığımız olumlu tepkiler nedeni ile bundan sonra elimizden geleni daha da fazla arttırarak boşa harcadığımız vakitlerden biraz daha ayırarak bu ve bunun gibi sitelerin artması için elimizden geleni yapacağız.

Toplum olarak her gün alışveriş yaptığımız büyük alışveriş merkezlerinde neden mescidiniz yok sorgulamasını bile yeni yeni yapan bir topluluk olarak nedense kullandığımız gıdalar ve yiyecekler için helal mi diye sormanın daha çok erken olduğunu biliyoruz. Ancak gıdalarımız ve temel ihtiyaç maddelerimizde ki bozulma o kadar hızlı artıyor ki bizim de en az o kadar hızlı hatta daha hızlı olmamız gerekiyor ki yılların tahribatını telafi edip en azından çocuklarımızın bizden daha şuurlu olarak yaşamalarını temin için yapabileceklerimizi yapabilmek niyetindeyiz.

Bu günlerde artık kullandığımız gıdalara ait etiketlendirme yönetmeliğinde de bu konularda gelişmeler olacağına dair olumlu gelişmeler olmakta. Bildiğiniz üzere Etiket Yönetmeliği gereği gıda maddeleri üzerinde helal haram ifadeleri şuan için kullanılamamakta.

Ancak GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) olağanüstü gayretleri gereğince sertifika alan firma sayısı her geçen gün artmakta. Halihazırda sertifika almış firma sayısı şuan için 20 ye ulaşmış durumda. Ve gimdes yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde denetim bekleyen, denetim sonrası tespit edilen eksiklikleri gideren ve sertifika almak üzere olan onlarca firma olduğunu öğrenmek bizleri yürekten sevindirmiştir.

Önümüzdeki günlerde sertifikanın firmalar tarafından sadece ihracat amaçlı olarak değilde etiket yönetmeliğinin değişmesi ile yurtiçi pazar ve vatandaşlarımızın KOSHER sisteminde olduğu gibi kullanımına müsait hale getirilmesi çalışmalarına iştirak etmek en büyük görevimiz haline gelmiştir.

halihazırda sertifika almış olan firmaların listelerine ulaşmak için aşağıdaki linke lütfen tıklayın.

GİMDESİN İHRACATA DÖNÜK HELAL SERTİFİKA UYGULAMASI KAZANDIRIYOR

Gayret bizden olacak, nasipse gerisi de yaratandan.

Allah yar ve yardımcınız olsun…

saygılarımızla…

Yorum bırakın